Payoff

Een payoff is niets anders dan dat waar een merk of bedrijf in geloofd en wat het beloofd. Kortom: Het antwoord op alles wat het bedrijf doet en waar het voor staat.

Een goede payoff is kort, scherp en blijft hangen. Dat hij blijft hangen is belangrijk, omdat de kracht van herhaling zijn werk moet doen. En zeker online, want online moet je als merk veel vaker in beeld zijn dan offline om in herinnering te blijven.

Buiten bovenstaand speelt een sterke payoff ook in op een behoefte of emotie van de (potentiële) klant. Verwar een payoff niet met slogan of tagline. Een tagline (voorbeeld) is kleiner en past niet overal onder en een slogan past op een andere plek bij het bouwen van een merk. Een slogan hangt vaak samen met een campagne ( Stap 2. Reclame Concept ) of een actie. Bij een slogan is het prikkelen van de doelgroep het belangrijkste. 

payoff ontwikkeling

Open & Transparant

Een enorm brede interesse typeert mij. Ik hou van nieuwe ervaringen en ben rete-nieuwsgierig naar de wereld om mij heen. Dit zorgt ervoor dat ik veel vragen stel, met al deze informatie kan ik heel diep verzinken in mijn gedachtes, waardoor ik tot prachtige oplossingen kan komen.

Wanneer mensen net als ik open staan voor verschillende perspectieven en diversiteit waarderen, kunnen we tot grote hoogte stijgen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat mensen mij soms een beetje excentriek of onconventioneel vinden, dit komt volgensmij omdat ik graag nieuwe dingen uitprobeer en mezelf wil uitdagen en erg nieuwsgierig ben. Ik heb veel uitdaging nodig en ben bereid om risico’s te nemen en nieuwe ideeën te verkennen.